Information till alla massagekunder!

Alla ni som är friska är välkomna att boka tid som vanligt hos mig på Boka Direkt. Vi som utför behandlingar och arbetar med friskvård har troligtvis de renligaste lokalerna av alla. Vi tvättar våra arbetsytor före och efter varje kund och desinficerar rummet flera gånger dagligen.
Vi spritar också våra händer innan och efter behandling. Detta innebär att alla kan känna sig trygga med att det inte sker någon smittspridning i samband med massagebehandlingen. Om du har bokat en tid och därefter känner dig sjuk så kan du avboka ända fram tills besöket utan någon kostnad.
Varmt välkomna att boka tid hos mig


Vid akut behov av behandling ring direkt 073-67 46 654!


Klassisk Svensk Avslappningsmassage (Halv/Helkroppsmassage)

Den klassiska massagen används i första hand i förebyggande syfte. En djupgående massage där kroppsdel för kroppsdel behandlas. Lösgör slaggprodukter och mjukar upp spända muskler, ökar blod och lymfcirkulationen. Muskelbalansen återställs och kroppen får ny energi. Rygg, nacke, skuldror, säte, bak/framsida ben, fötter, mage, armar, händer, bröst, ansikte, huvud.

Bindvävsmassage

Bindvävsmassage är en medicinsk massage som stimulerar och frigör cirkulationen på djupet.
Fysisk & psykisk stress ökar spänningsgraden i kroppen med förtätad bindväv som följd. Detta kan upplevas som att det drar i vävnaderna vid rörelse. Bindvävsmassage lösgör bindväven och minskar därför spänningen i kroppen och ökar cirkulationen. Denna massage lämpar sig för dig med strama muskler pga. mycket idrottande eller för dig med hög stresskänsla i kroppen.
Även långvarig fysisk ansträngning, psykiska eller fysiska smärtillstånd samt cirkulationsrubbningar skapar förändringar i bindväven. Också vid dessa symptom är bindvävsmassage en beprövad metod som påverkar både nervsystemet och blodcirkulationen på ett kraftfullt sätt.

Gravidmassage

Visst är det härligt att vara gravid, att se fram emot ett helt nytt liv? Men det är också en period då ditt behov av avspänning ökar. Från fjärde månaden och framåt kan det börja kännas av ordentligt i kroppen.
Att röra på sig, träna och vara i bra form hjälper naturligtvis. Massage, som du kan börja med från 13:e veckan ända fram till strax innan förlossningen, är ett bra komplement. Forskning visar att massage minskar din oro, sänker stresshormonerna, kan minska komplikationer under förlossningen och även tiden efter att du fött.
Går du regelbundet på massage får du hjälp att komma ner i varv och förbereda dig för det lugn du behöver ha när du ammar. Faktum är att det lugnande hormonet oxytocin utsöndras vid massage såväl som när man ammar.
Oxytocin är en neuropeptid som utsöndras i kroppen vid exempelvis massage, i samband med förlossning eller när en kvinna ammar sitt barn och har då en lugnande och smärtlindrande effekt.
Gravidmassage förbättrar immunförsvaret, vilket är extra viktigt under graviditeten. Hos mig behandlas du på en massagebänk som är speciellt framtagen för den växande magen. Det gör att du kan njuta av behandlingen både på mage och på rygg.
Under graviditeten är det vanligt att man samlar på sig vätska i kroppen och kan få besvär med t ex carpaltunnelsyndrom. Genom förebyggande massage kan man hjälpa kroppen att bli av med vätska och öka blodcirkulationen som kan minska svullnad och de komplikationer som det kan medföra.
När ska man börja med massage för gravida?
Massage, som du kan börja med från 13:e veckan ända fram till strax innan förlossningen,
Massage är bra under hela graviditeten, men tänk på att börja tidigt för att motverka ryggont,
hudbristningar eller andra komplikationer.

Hot Stone Massage

Hot Stone Massage är en avslappnande massage som löser upp muskelspänningar och ökar syresättningen i vävnaderna. De varma stenarna stimulerar och förbättrar blodcirkulationen och ämnesomsättningen i kroppen.  Behandlingen hjälper till att rensa ut slaggprodukter och lämpar sig bra för dem som vill varva ner och återhämta sig på alla sätt. Ring för bokning hos er: 0736746654 

Muskelbehandling

Används för att minska spänning och stramhet i muskler så att rörligheten ökar. Muskeltöjningen kan utföras under behandling genom att jag som terapeut töjer Din muskulatur, men vanligast är att jag visar hur man töjer själv så att Du kan göra det till en vana att stretcha exempelvis efter fysisk träning.

Triggerpunktsbehandling 

En triggerpunkt är en hyperöm punkt eller sträng i en muskel (ibland annan vävnad) som är extra spänd och öm i förhållande till muskeln i övrigt. En aktiv triggerpunkt ger spontan smärta även utan beröring och ofta också utstrålning över ett visst område på kroppen. Vanliga utstrålningsområden är upp i huvudet och ner i armarna, och därför är huvudvärk eller ”musarm” vanliga symptom på aktiv triggerpunkt. Vanliga orsaker till att triggerpunkter bildas är fysisk och mental stress, överbelastning genom monotont arbete, stillasittande, dålig hållning och näringsbrist. Triggerpunkter behandlar jag i första hand med specifik massage, pressur (tryck), och Muskeltöjning. Om inte det hjälper får man titta på andra faktorer såsom arbetsbelastning, stress och näringsintag.

Käkledbehandling

Det är en kinesiologibaserad teknik som påverkar obalans och spänningar i käkleden. Det är en av kroppens allra viktigaste leder. Störningar i käkleden kan vara orsaken till en stor mängd problem i kroppen.
Käkledsproblem kan bl a innebära ihopbitning, tandgnisslen, spänningar i käkledsmuskulaturen. Kan även orsaka värk i tinning, ansikte, övre och undre tandraden samt spänningshuvudvärk.
Behandlingen av både de yttre och inre käkmusklerna har en mycket viktig funktion för hela kroppens nervsystem.